Гръцката кухня
За тънкостите на гръцката кухня научихме от истински гръцки ресторант в София. Намира се в комплекс Макси на Симеоновско шосе 110 А. Там можете да пробвате традиционни гръцки ястия.

Гръцката кухня е микс от кулинарните традиции на много народи. Гърците, макар и да ви учудва, не се хранят само със зехтин, маслини, риба и узо. Морските деликатеси също са определящи за добрия гръцки вкус. В северните части на страната се набляга на месото, на зеленчуците, на сладководната риба – познавачите се шегуват, че именно в тези части, кулинарията на Гърция прилича много на нашата. Използват се пресни продукти, ароматни треви и много зехтин. „Хортата“ например, е трева, която се поднася като салата - със зехтин и лимон. Използват се и „сладки” подправки в комбинация с месо – канела или карамфил.

В Гърция задължително е присъствието на маслини и сирене на трапезата, като най-популярно е сиренето „feta”. А „tzatziki” е любимият им сос (на вкус е като нашия сух таратор).

Рибата се приготвя по много начини, с различни подправки, като най-популярна техника е печенето на скара. Най-предпочитани сред месата са агнешкото и козето, а сред зеленчуците патладжани, домати и чушки - почти като в България.
Гръцки ресторанти
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах