Рецепта за благовещенска питка
Бабина рецепта

Продукти:

1кг брашно
9 с.л. захар
7 с.л. олио
0.700 мл лимонада
1 к.мая

В средно голяма купа,натрошаваме маята,щипка захар и щипка сол и разбъркваме с хладка вода, около 0.100 мл., след което добавяме брашно за рядка каша и оставяме да втаса.

Пресявяме брашното и добавяме останалите продукти. След като е готова и маята, прибавяме и нея. Месим до гладко тесто и оставяме да втаса отново. Щом тестото е готово, размесваме отново и правим малки питки, които слагаме в тава подмазана с олио. Отново втасва. Преди да се сложи във фурната се намазва внимателно с олио или вода. Фурната се загрява до 180 градуса.

След като се изпече, питката се намазва с мед.

От Диана Терзийска - собственичка на Юндовата къща, Бели Искър.




Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах